Meč 28. kola elitnog takmičenja igra se u 20.30 sati u Mediolanum forumu.

Crno-beli su tuneju po Italij započeli trijumfom protiv Virtusa, a protiv milanskog tima imaju motiv za revanš, jer je u prvom ovosezonskom duelu u oktobru ekipa Etorea Mesine odnijela pobjedu iz Beograda (80:75).

"Moramo što pre da zaboravimo ovo što je bilo u Bolonji i da se okrenemo utakmici u Milanu. Oni su ekipa koja je u ovom trenutku verovatno u najboljoj formi od svih timova u Evroligi i za tu utakmicu moramo da se pripremimo na najbolji mogući način", istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Košarkaš Alen Smailagić zbog povrede nije igrao u prvom meču protiv Olimpije, ali se nada da će njegov tim pružiti dobar otpor.

"Mislim da je svima u Evropi jasno da Milano ima tim koji bi se u nekim drugim okolnostima verovatno borio ne samo za plej-of, nego i za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Veoma dobra, iskusna ekipa koja je u poslednjih nekoliko nedelja podigla formu i spremno nas čeka sa željom da nastavi niz pobeda. Iako se mnogo toga promenilo u odnosu na prvu utakmicu u Beogradu, videli smo i tada koliko su bili opasni i kako su brzo okrenuli naših plus devet i došli do zaslužene pobede. Mi takođe igramo dobro, verujem da ćemo biti spremni da im se na pravi način suprotstavimo. Imamo trening, pripremamo se i želimo da se predstavimo u najboljem svetlu, nadam se ponovo pred velikim brojem naših navijača", istakao je Smailagić.