Samo u Atini, prema izvještajima medija, na ulice je izašlo 30.000 demonstranata koji traže istragu o katastrofi i ostavke odgovornih.

Krovni sindikat koji okuplja stotine hiljada radnika javnog sektora, pozvao je na cjelodnevni štrajk i protest zbog "zločina", a brojni učenici i grupe nastavnika su rekli da će se pridružiti mitinzima.

Јavni prevoz je danas u prekidu širom zemlje zbog štrajka koji je organizovao Sindikat javnih službenika Grčke, prenosi Katimerini.

Sindikati radnika u javnom prevozu pozvali su zaposlene da prisustvuju mitingu u 13.00 časova na trgu Sintagma u Atini i da "zahtijevaju bezbjedan i moderan javni prevoz i preduzimanje mjera za bezbjednost radnika i putnika".

Brodovi i trajekti će takođe danas ostati u lukama, pošto je sindikat pomoraca, Panhelenska pomorska federacija, takođe odlučio da se pridruži štrajku.

Podsjetimo, putnički voz sa 350 putnika sudario se sa teretnim vozom koji je saobraćao istim kolosijekom u suprotnom smjeru. Nakon sudara izbio je požar, a život je izgubilo 57 osoba.

Nesreća koja se dogodila 28. februara izazvala je nezadovoljstvo javnosti zbog katastrofalnog stanja grčke željezničke mreže, a radnici štrajkači poručuju da su za to krive godine zanemarivanja, nedovoljnog ulaganja i broja zaposlenih, što je sve posljedica decenijske dužničke krize u zemlji.