Prije svega bratski, partnerski i korektno, da kako, jer sam valjda to zaslužio povlačenjem kandidature i nesebičnom podrškom Mirku Šaroviću i Jeleni Trivić u kampanji, kao i Drašku Stanivukoviću i načelnicima SDS na lokalnim izborima. Ruku na srce iz PDP je i ranije bilo sličnih udaraca, od PDP-ovog potpredsjednika Slavka Vučurevića sam bio tužen jer sam najavljivio da će preći u redove režima, što se na kraju i dogodilo.

Tabak je presavio višegradski Vitez Koja, predsjednik Opštinskog odbora SDS i konzul BiH u Srbiji Miroslav Kojić, kao i odbornica PDP-a u Skupštini grada Banjaluke Smilja Babić Moravac, čiju Tužbu zbog žurbe nisam uspio da pročitam, a sukob je nastao zbog kritika simbioze njenog mjezimčeta Draška Stanivukovića.

Kojić me tuži jer sam objavio istinu da su SDS i SNSD i u Višegradu napravili simbiozu, nakon Bratunca, Ugljevika i Kotor Varoši-stoji u objavi koju ne objavljujemo u cjelini. 

Vukanović autorski tekst završava sljedećim riječima.

Tužbe iz SDS-a i PDP-a dolaze u trenutku kada Cicko Bjelica, ali i mnogi drugi, vrše žestoke napade na mene preko režimskih medija, dok se istovremeno Lista za pravdu i red zahvaljuje na saradnji Stevu Laziću, Vidomiru Parežaninu i drugima zbog kritika na račun Ljubiše Petrovića, Vukote Govedarice, Jelena Trivić, funkcionera SDS-a i PDP-a, jer želimo fer i korektne odnose. Očito da to drugi ne žele, i vrlo brzo, posle izbora u Bijeljini, mnoge stvari će se redefinisati i biti jasnije, jer Lista za pravdu i red neće biti nikom vreća za udaranje.