Iz UIO BiH su saopštili da su na području koje pokriva RC Tuzla oduzeli 8,5 kilograma srebrnog nakita.

"Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe, i to 4.200 komada preparata za potenciju kamagra. Pored toga, u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba, farmaceutski preparati", piše u saopštenju.

Dodaje se da su u drugoj odvojenoj akciji, a u saradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba.

"Tom prilikom pronašli su veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je isti privremeno oduzet. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM", naveli su iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.