Naime, 25. januara stigao joj je zaključak bolničke komisije u kojem stoji da "nisu nađene greške u postupanju dionika KBC-a Split" i da se ni sama pacijentica za vrijeme postupka ni na šta nije žalila, prenosi Index.hr.

Podsjeća da je portal UNA krajem prošle godine objavio da je voditeljka HRT-a Marija Laptalo za vrijeme pregleda na Zavodu za gastroenterologiju prošla pravu torturu, nakon čega je iz bolnice izašla u stanju šoka, s polomljenim prednjim zubima i povredama usne duplje. Sa njom su, tvrdi, u tom trenutku bila tri svjedoka.

Nakon što se smirila, s cijelom se pričom obratila medijima, prilažući fotografije povreda.

"Jučer sam cijeli dan plakala, a onda sam zaključila da se za ovo mora znati zbog drugih pacijentica. Bolujem od dvije kronične bolesti i nisam fascinirana posjetama liječniku, pa ni neugodnostima. No ovako nešto nisam mogla ni sanjati. Osjećam se silovano, doslovno", izjavila je tada Laptalo za UNA-u.

"...U jednom sam trenutku osjetila krv, a zatim i komadiće nečeg tvrdog pod usnom, ali onako izbezumljena nisam znala je li to komad usnika ili što. Kad sam se pogledala u ogledalo, shvatila sam da su mi potezanjem katetera odlomljena dva prednja zuba. U šoku sam viknula da su mi pukli zubi, no nije reagirao ni liječnik ni sestra", ispričala je Laptalo.

Čim su mediji objavili priču, direktor splitske bolnice Julije Meštrović nazvao pacijentkinju da se olično izvini za "sve što je doživjela", prenosi Index.hr.

"U našoj se ustanovi godišnje obavi više od 5000 endoskopija gornjeg probavnog sustava, no nikada nije zabilježena komplikacija poput ove. Naravno da će u odnosu na navode iz članka KBC Split poduzeti sve kako bi utvrdio činjenice i poduzeo sve potrebne radnje", saopšteno je tada iz splitskog KBC-a.

Ipak, u zaključku bolnice sada stoji da "nisu utvrđeni propusti i/ili greške u postupanju i/ili liječenju dionika događaja, djelatnika KBC-a Split".

"Tijekom bilo koje endoskopske pretrage postoje rizici i moguće su brojne komplikacije, kako je navedeno i u informiranom pristanku, ali je moguće da dođe i do oštećenja sluznice usne šupljine i zubi (osobito ako su na njima rađeni stomatološki zahvati", stoji u rješenju.