Kada uživala najveću popularnost, osvanuo je snimak na kojem pjeva pjesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa" na mitingu u Crnoj Gori.

Pjevačica je promijenila stihove ove pjesme, pa je svojevrmeno zapjevala "jači smo od Srbije", a ovaj potez ju je skupo koštao.

Naime, Jadranki je tada zabranjen ulazak u Srbiju, poslije čega je ona pokušala da ilegalno pređe granicu i pravdala svoj postupak na različite načine.

Kako su pisali mediji, Barjaktarović rijetko nastupa, najčešće na privatnim proslavama, a cijena nastupa znatno je opala nakon pomenutog skandala.

Jadranka se sada ponovo našla na meti brojnih osuda, jer je opet otpjevala sporne stihove i nastavila da provocira pjesmom.

Pjevačica je nastupala 31. decembra, a tada je na novogodišnjoj proslavi ponovo otpjevala pjesmu Mitra Mirića i spornu improvizaciju.

Ovaj njen postupak mnogi u žestoko osudili, te su zaključili da se Jadranka Barjaktarović nepotrebno bavi nacionalističkim provokacijama, neprikladno proslavi na kojoj je nastupala, umjesto da se bavi pjevanjem i priređivanjem dobre zabave za svoju publiku.