Infantino je doputovao u Brazil da oda počast legendarnom fudbaleru, koji će biti sahranjen sutra.

"Pokrenućemo inicijativu da sve zemlje svijeta imaju bar jedan stadion koji će ponijeti ime po Peleu da bi sva djeca znala koliko je on bio važan za fudbal", rekao je Infantino.

Britanski mediji podsjećaju da je kovčeg sa tijelom legendarnog fudbalera ranije danas prebačen iz bolnice "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu u kojoj je preminuo na stadion Santosa.

Kovčeg sa tijelom slavnog fudbalera zaklonjen je velikim bijelim šatorom, a postavljen je na centar terena. Infantino se među prvima oprostio od Pelea.

"Osjetio sam puno emocija, tuge, ali i osmeha, jer nam je Pele dao mnogo osmjeha. Tražićemo da mu se svuda širom svijeta oda počast minutom ćutanja", dodao je prvi čovjek FIFA.

vi navijači imaće priliku da se oproste od Pelea, pošto će ulaz na stadion Santosa biti dozvoljen bez prekida do utorka u 10.00 po lokalnom vremenu kada će povorka krenuti ulicama Sao Paula do groblja na kojem će biti sahranjen.

Povorka će proći i pored kuće u kojoj živi Peleova 100-godišnja majka, a samom činu sahrane prisustvovaće samo porodica legendarnog fudbalera.