U ovom preduzeću ističu da će nastaviti da rade na isticanju važnosti recikliranja otpadne vode, jer neprečišćena otpadna voda završava u prirodi i na taj način ugrožava životnu sredinu i opstanak biljnih i životinjskih vrsta, a preradom se ponovo mogu koristiti u različite svrhe i time se štedjeti. 

“U okviru ovog projekta koji će se odvijati u nekoliko faza narednih godinu dana, početna etapa je edukacija predškolske i školske omladine, a naredne faze su razgovori sa studentima, penzionerima i seoskim stanovništvom kao vrlo značajnim grupacijama naših korisnika od kojih očekujemo podršku u našim nastojanjima”, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća. 

Obilježavanje Svjetskog dana voda počelo je kratkom prezentacijom o značaju vode, uručenjem prigodnih poklona i druženjem sa mališanima Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini. 

Bijeljinski “Vodovod i kanalizacija” jedini je iz BiH član Međunarodnog udruženja vodovoda, koje ove godine Dan voda obilježava i konferencijom na Žabljaku /Crna Gora/, aktivnim učešćem njegovih predstavnika.