"Od prvog razreda u tom odeljenju postoji problem, zataškavan je. Nije se išlo ka višim instancama, u nižim razredima ostalo je unutrar razreda, a kasnije u starijim i unutar škole. Ni pedagog ni psiholog koji su upoznati sa problemom nisu ništa uradili", rekao je otac dječaka, koji se nakon što mu je poslije napada uklonjena slezena nalazi na odjeljenju intenzivne njege subotičke bolnice.

Kolar kaže da su kamere zabilježile napad i da se jasno vidi dječak koji je njegovom sinu došao iza leđa.

"Dečak Nenadu dolazi iza leđa, smiče mu noge i on pada na lice", rekao je otac i dodao da se na početku snimka vidi grupa dječaka, trojica ili četvorica, gdje dvojica ili trojica udaraju Nenada prema leđima, a on nastavlja i ide vjerovatno ka učionici.

Do incidenta je došlo u ponedeljak kada su trojica učenika osmog razreda subotičke Osnovne škole "Sonja Marinković" na odmoru napala vršnjaka.

Otac je najavio krivične prijave protiv nasilnika i nadležnih u školi "Sonja Marinković" zbog neadekvatnog reagovanja u tom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i zahtjev za ispisivanje djece iz te škole.

Kaže da je njegov sin sada dobro, da je na odjeljenju intenzivne njege gdje je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dječiju hirurgiju.

Direktor Osnovne škole "Sonja Marinković" Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dječaka i da se on najprije nije žalio na velike bolove.

"Rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali sa njim, on je trenutno u stabilnom stanju", naveo je direktor.

Ranije je objavljeno da su tri učenika osmog razreda osnovne škole u Subotici napala su vršnjaka na odmoru, koji je zbog zadobijenih povreda ostao bez slezine, a poslije opreacije se uspješno oporavlja na odjeljenju intenzivne njege subotičke bolnice.