"Taj dan sam radila ujutro od šest do četiri sata iza ponoći, puna 22 sata i još uvijek nisam dobila naknadu. Nije ni čudo što je sve manje ljudi zainteresovano da bude u biračkom odboru. Istovremeno, posmatrači političkih partija odmah drugi treći dan poslije izbora dobili su po 200 KM, a cijeli dan su igrali igrica na mobilnom", ispričala je za "Nezavisne novine" predsjednica jednog od biračkih odbora u Banjaluci koja očekuje isplatu od oko 180 KM.

Ona ističe da je nekoliko puta zvala nadležne u banjalučkoj Gradskoj upravi, ali da joj niko nije znao reći kada će dobiti svoj novac, te da je u kontaktu i sa ostalim kolegama koji su ogorčeni.

Dubravko Malinić, predsjednik Gradske izborne komisije Banjaluka, kaže za "Nezavisne novine" da se radi o tehničkoj stvari i da će novac biti isplaćen u narednih nekoliko dana.

"Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina doznačila je novac Banjaluci i biće isplaćeni svi članovi biračkih odbora. To je tehnička stvar, provjeravaju se žiro računi članova i kada se to završi novac će biti isplaćen", rekao je Malinić.