Prošlogodišnji pobjednici Anđela Petrušić, Nikolina Pejić i Saša Žderić, uz plesačice Laru Višnjić, Laru Andrijević i Danku Đukić doveli su ovo takmičenje u opštinu Kotor Varoš, koja će biti domaćin dječijim predstavnicima opština i gradova iz cijele Republike Srpske.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je ovo takmičenje nesumnjivo značajan događaj koji afirmiše mlade talente, bez obzira na to da li žive u nekoj većoj ili maloj sredini.

"Za našu opštinu učešće u jednom ovakvom televizijskom programu velika je čast, jer ćemo na lijep i dostojanstven način biti prezentovani i mi i naši prošlogodišnji pobjednici. Mi smo zahvalni našim predstavnicima koji su na najbolji način promovisali našu lokalnu zajednicu, a trudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima i brojnim gostima", izjavio je Sakan Srni.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević naglasio je da će na ovogodišnjem takmičenju učestvovati predstavnici 12 opština i gradova u Republici Srpskoj, a djeci se pruža mogućnost da budu dio jednog velikog i uspješnog evropskog projekta.

"Ovo je jedan od pokazatelja da manje opštine imaju mogućnost da jedan nacionalni projekat dovedu u svoje lokalne sredine i na taj način podstaknu mlade talente da na neprofitabilan način profitiraju, kroz znanje i sticanje novih vještina. Na ovaj način lokalne zajednice prepoznaju mlade talente da podržavaju upravo one najmlađe", poručio je Knežević i dodao da su pripreme za ovo takmičenje u završnoj fazi.

Iz organizacionog odbora ovog muzičkog festivala još su jednom pozvali sve Kotorvarošane i ljubitelje muzike iz susjednih opština da prisustvuju takmičenju, a ulaz je besplatan.