Bivša zvijezda Arsenala možda nije najpopularnije ime na stadionu "Emirejts", ali Francuz je komentarisao rezultat nakon što je Junajted u nedjelju savladao londonski klub.

Uzbudljiva utakmica od kraja dovela je do toga da je "Crveni đavoli" prekinu savršen početak Arsenalove sezone u Premijer ligi, a novi trener Erik ten Hag sada je dobio četiri uzastopne utakmice nakon njihovog neugodnog poraza od Brentforda od 4:0.

Samopouzdanje u Junajtedu je visoko, a "Old Traford" je bio u ekstazi nakon pobjede nad dugogodišnjim rivalom Arsenalom.

"Ova izvedba Mančester Junajteda pomalo me podsjeća na tim Ser Aleksa Fergusona. Često su igrali lošije od ekipa protiv kojih su igrali, ali su bili pragmatičniji od svojih protivnika," brzo je Nasri stao u odbranu svog bivšeg kluba, kako je rekao za "Canal+". 

Nasri se pridružio Mančester Sitiju još 2011. godine, a taj potez uništio mu je reputaciju u Arsenalu nakon što je igrao za "Topdžije". Ali Francuz je umjesto toga skoro prešao u Junajted, prije nego što mu je lojalnost stala na put.

(Daily Star)