"Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno", kazao je otac.

Dodao je da, kada je dolazio u Beograd "imao loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti".

"Ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao", rekao je Periš, za "Slobodnu Dalmaciju".

Splićanin Matej Periš koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu snimljen je nadzornim kamerama kako trči ulicama okolo, zaustavlja taksi, a potom pliva u Savi, prenose beogradski mediji.

Beogradski mediji su četiri dana od kako traje potraga na svojim portalima objavili ove snimke, mada za sada nema zvanične potvrde da je mladić koji se vidi zaista Matej Periš.

Periš je u petak uveče bio u klubu "Gotik" sa svojim prijateljima, ali mu se u jednom trenutku gubi trag.

Njegov otac Nenad Periš juče je stigao u Beograd kako bi pokušao da pronađe sina. On se sa sinom posljednji put čuo 30. decembra oko 17.00 časova i kaže da ništa mu nije djelovalo neobično.