Lazić se već u prvoj rečenici direktno obratio gradonačelniku Ljubiši Petroviću, pozivajući ga da otkloni blokadu grada i pristupi razgovorima sa koalicijom "Dogovor za Bijeljinu" kako bi aktuelno stanje bilo prevaziđeno.

-Pozivamo Ljubišu Petrovića da prestane opstruisati razvoj Semberije. Očigledno je nesnađen što sve vrlo loše utiče na političku i ekonomsku situaciju u Bijeljini. Podsjećm građane da u ovom trenutku nema novih projekata, samo se radi na realizaciji starih.-rekao je Vladimir Lazić.

Predsjednik GO SNSD Bijeljina je potom naveo podatke koliko se loše radi u Gradskoj upravi na čelu sa Ljubišom Petrovićem. Ukupno Izvršenje budžeta je samo 39 odsto. U odijeljenju za Prostorno uređenje izvršenje je samo 16%.U odiljeljenju za poljoprivrede takođe 16 % a postoje u odijeljenja kojima nema izvšenja.

 Lazić se zatim obratio suprotnoj političkoj opciji u Bijeljini, ostavljajući mogućnost da će koalicija "Dogovor za Bijeljinu" uskoro krenuti u opoziv Petrovića.

-Pozivamo SDS,PDP I DNS da odblokiramo rad gradske uprave.U protivnom ćemo pokrenuti opoziv jer budžet, koji se u ovom trenutku ne izvršava, je zamišljen da pomogne razvoju grada Bijeljine.U subotu pozivamo gradjane da izađu na Gradski trg i protestima ukažemo gradonačelniku na njegov nerad. Petrović ima rok nekoliko dana da se izjasni o našoj ponudi da sjednemo i razgovaramo. Na žalost, ne uspjevamo da ga kontaktiramo jer već neko vrijeme nije u Bijeljini.

 Lazić je na kraju pres konferencije izjavio da u ovom trenutku kolalicija "Dogovor za Bijeljinu" ima nekoliko osoba koji bi časnije i uspješnije vodili grad na poziciji gradonačelnika , ali nije želio da izlazi sa imenima novog kandidata, u koliko opoziv za gradonačelnika uspije.

BijeljinaLive