Već sada imamo najavu da nam u goste naredne godine stižu izlagači iz Turske, tako da se trudimo da svake godine podižemo nivo kvaliteta Sajma za još jedan stepenik. Mi smo jedina turistička organizacija u Republici Srpskoj koja se bavi organizacijom ovakvog jednog sajma, a pretpostavljam da ćemo u narednom periodu dostići broj izlagača od stotinu – naveo je Tešić


Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević istakao je da ovakve manifestacije omogućavaju unapređenje turističke ponude i ostvarivanje vrijednih kontakata.
 
- Turistička organizacija Srpske nastavlja promotivne aktivnosti i ove godine, posjetićemo mnoge sajmove, te učestvovati u organizaciji. Prošle godine je u Srpskoj zabilježeno više od 1.300.000 noćenja, a ovaj kvartal nam pokazuje čak i bolje rezultate –naglasio je Lončarević
Ministar trgovine i turizma u Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je bijeljinski Sajam turizma i gastrokulture jedinstven događaj, te da je organizator preuzeo veliku odgovornost organizujući ovakav događaj.
 
- Republika Srpska postaje centar sajamskih događanja u regionu, što mi je veoma drago. Bijeljina je prošlu godinu završila sa nepunih 90.000 noćenja, a ove godine će se, nadam se, postići da taj broj bude 100.000. To znači da Srpska ima šta da ponudi turistima – poručio je Šulić.

Zoran Mandić, predsjednik Udruženja guslara i epskih pjesnika „Milenko Đukić Čiko“ kaže da se ovo udruženje predstavilo na sajmu sa Sekcijom žena, koje su prikazale posnu trpezu.
- Ovo je hrana koja se otprilike postavlja za posnu slavu. Žene su se potrudile da sve bude lijepo i ukusno, a tu su između ostalog hljeb sa četiri vrste brašna, slatka pita od jabuka, punjene paprike sa prasom, sojom, lukom i krompirom, zatim razljevuša sa krompirom i blitvom, ormašice, kolači... – dodao je Mandić
13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“ trajaće dva dana. Izlagači su postavili svoje štandove u Hotelu „Drina“, kao i na parkingu Hotela, a ulaz je za sve posjetioce besplatan.