Kako je istakao Petrović na vanrednoj konferenciji za medije, razlog za smjenu je zloupotreba službenog položaja.

“Ovo javno preduzeće nije izvršilo obaveze, poslovalo je na nezakonit način za šta odgovornost snosi direktor. Ovdje, u svim sklopljenim ugovorima koji su bili predmet reviziije je primijećeno da je, od preko 120 ugovora, preko 100 zasnovano putem direktnog sporazuma. To je kršenje zakona o javnim nabavkama i to je analiza i pokazala”, rekao je Petrović. 

Novo rukovodstvo imenovano je jutros, a novi direktor AD “Vodovod i kanalizacija” je Dragiša Tanacković.

Petrović je poručio da se do svake pore mora znati gdje se odlivao narodni novac.

“Mora se znati ko je novac trošio na svoj luksuz, apartmane, vikendice i ljubavne afere, a sve to po grbači naroda. Ono što je takođe jako netransparentno i da je nam osnov sumnje za izvršenje krivičnih djela je nabavka čuvenih vodomjera. Po svim ustaljenim šemama koje smo analizirali određena grupa ljudi je bila upućena u potpisivanje ugovora i veliki broj tih ugovora je uzeto bez saglasnosti Nadzornog odbora što je kršenje pravilnika o radu. Tu su i čuveni koeficijenti kada se na osnovu “lijepih očiju” ljudima povećavali koeficijenti do besvijesti”, oštar je bio Petrović.

On je najavio da će kontrole biti nastavljene i u narednom periodu.

“Narednih par dana i narednih sedmica još dokumentacije iz AD “Vodovod i kanalizacija” utvrditi i da ugledaju svjetlost dana i istine i svega onog što će građanima omogućiti da imamo jedan korektniji i bolji odnos”.