Načelnik Policijske uprave Bijeljina, Stjepan Terzić, osvrnuo se na rezultate u borbi protiv privrednog kriminala, i naglasio da je otkriveno 38 krivičnih djela, kojima je pričinjena materijalna šteta od 16,6 miliona maraka, dok je protivpravno stečena korist 5,7 miliona maraka.

Prema riječima načelnika Sektora kriminalističke policije, Srđana Gajića ,  otkriveno je 28 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga i podnesen izvještaj protiv 20 lica. Istakao je kako je broj ovih djela veći za  7,7 odsto, a prijavljenih lica za 37,5 odsto.

Načelnik Sektora za policiju Igor Kapikul, istakao je da su na području Policijske uprave Bijeljina  javni red i mir narušeni  u 258 slučajeva, što predstavlja smanjenje za 64 odsto. Kapikul je naveo, da se veći broj prekršaja dovodi u vezu sa verbalnim i fizičkim nasiljem, te nepristojnim i bahatim ponašanjem.

U proteklih pola godine, na području Policijske uprave Bijeljina, u saobraćajnim nezgodama  poginula su 4 lica dok je 31 teško povrijeđeno, izjavio je Radenko Knežević,  inspektor za bezbjednost saobraćaja. Prema njegovim riječima, tri saobraćajne nesreće sa poginulim osobama dogodile su se u Bijeljini i jedna u Pelagićevu.

Policijska uprava Bijeljina apeluje da građani imaju u vidu akciju koja se sprovodi pod nazivom "Vozi oprezno, putuj bezbjedno", a koja za cilj ima pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. 

Izvor: RTV Slobomir