Ministar Pašalič je rekao da je Petrović ignorisao njegov poziv da zajedno posjete lokaciju budućeg nasipa na rijeci Drini u Janji i da najave jedan od najvećih infrastrukturnih projekata vrijedan 1,6 miliona evra.

-Kabinet gradonačelnika je o tome obaviješten u petak, ali nije stigao nikakav odgovor, niti se gradonačelnik pojavio u Janji, rekao je Pašalić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Vladimir Lazić kaže da Semberci neće dozvoliti da gradonačelnik Bijeljine izoluje Semberiju, jer je to nastavak politike koja je bila u interesu samo grupi moćnika iz SDS-a.

-Nama je potrebna saradnja na svim nivoima vlasti, a ignorisati ključno ministartsvo za ovaj kraj, ministarstvo poljoprivrede , smatramo političkim diletantizmom koji Petrović svakodnevno pokazuje. Iznenadjuje to, što je upravo Petrović i njegova porodica, već decenijama korisnik podsticajnih sredstava u poljoprivredi i dobro zna koliko su ta sredstva značajna poljoprivrednicima. Od svih poreskih obveznika koji pune budžet, milioni se izdvajaju za podsticaje u poljoprivredi. Petrović bi to da sakrije. Kao i platu koju uzima iz budžeta koji, takodje, pune svi poreski obveznici. bez razlike na političku pripadnost,rekao je Lazić.

Direktor Agrarnog fonda Grada Bijeljina,  Zlatan Lazarević, osuđuje ovakav postupak gradonačelnika Petrovića. „Obzirom na aktuelna dešavanja oko unapređenja rada Agrarnog fonda uz pomoć Vlade Republike Srpske, konkretno IRB-a, Garantnog fonda i Ministarstva poljoprivrede  Republike Srpske, koje sam vodio sa gradonačelnikom u protekle dvije sedmice, smatram da nije dobro što danas nije došlo do susreta gradonačelnika i ministra. Izražavam žaljenje što gradonačelnik nije prepoznao važnost susreta sa ministrom Pašalićem jer svi znamo da je Semberija poljoprivredni kraj“, istakao je Lazarević.

GO SNSD Bijeljina