NA jedanaestom Međunarodnom dunavskom festivalu u nemačkom gradu Ulmu u petak je investicione potencijale Novog Sada predstavio gradonačelnik Miloš Vučević.

- Osim dobrog geografskog i geostrateškog položaja, kao i činjenice da je snažan univerzitetski centar i sedište brojnih multinacionalnih kompanija iz celog sveta, dodatne prednosti za investiranje u Novi Sad donelo je osvajanje titula Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Vučević je istakao da naš grad konstantno beleži povećanje broja turista kao i da je turizam, uz IT sektor, jedna od najperspektivnijih privrednih grana.

- Novi Sad je poslednjih godina značajno napredovao i na investicionoj lestvici i to u međunarodnim okvirima. Pored razvijenog tržišta rada i obrazovnih institucija, proaktivne i efikasne gradske administracije i zahvaljujući povoljnoj geografskoj poziciji koja omogućava pristup tržištima od skoro milijardu potrošača, Novi Sad potencijalnim investitorima nudi i jednu od najatraktivnijih lokacija za smeštanje proizvodnih kapaciteta, uz autoput E-75, na pravcu koji vodi ka Evropskoj uniji.

Reč je, kako je objasnio, o radnoj zoni "Sever 4", koju je Grad infrastrukturno opremio i gde je za prodaju na raspolaganju oko 40 hektara zemljišta.

Nakon razgovora sa predstavnicima brojnih državnih i privrednih institucija i organizacija kao i sa investitorima iz regiona, gradonačelnik Novog Sada je ocenio da je neophodno još intenzivnije raditi na uspostavljanju boljih kontakata između samih preduzetnika i predstavnika lokalnih i centralnih vlasti.