Podsjećamo, Begić je priveden juče iza 16 časova, s obrazloženjem da se nije odazvao na poziv za saslušanje, za koji Begić tvrdi da mu nije uručen na zakonom propisan način. Nakon skoro pet sati, koliko je zadržan na informativnom razgovoru, Begić je sinoć pušten. Uručena su mu dva prekršajna naloga od po 500 KM, a na teret mu se stavlja da nije poštovao epidemiloške mjere na protestu ugostitelja, održanom nedavno u Banjaluci.

Iz PDP je uslijedila oštra reakcija na postupke policije.

– Za slučajeve krađa, nasilja i drugih krivičnih djela, oštećena strana, građanin, mora prolaziti bezbroj procedura, ali kada treba privoditi Begića, efikasnost ne izostaje – naveli su iz PDP.

Tvrde da Ivanu Begiću poziv za saslušanje nije lično uručen, da je poziv imao netačne podatke, i to, kako navode, “vrlo vjerovatno za događaj koji se njemu lično nikako ne može stavljati na teret”.

– Da je MUP i u drugim slučajevima efikasan kao kada treba privoditi odbornika Begića, mi bismo bili zemlja za primjer, a ne, kao što je sada slučaj, zemlja u kojoj cvjetaju jedino kriminal i korupcija – navodi se u saopštenju PDP

Izvor Srpska Info