NA području Gornjeg Milanovca danas su, prema pristiglim rezultatima testiranih osoba, potvrđena još dva nova slučaja pozitivna na Kovid-19 kod dva mlađa lica, sa blažom kliničkom slikom. Nadležnim institucijama su dostavljene njihove liste kontakata, sve druge potrebne mere su preduzete – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Bilo je nedoumica i kontroverzi u lokalnoj javnosti, još od prošle nedelje, oko stvarnih brojeva novozaraženih korona virusom u ovom kraju, sumnji da se podaci kriju...

- Trenutno, ukupan broj potvrđeno pozitivnih lica na kovid-19 na teritoriji ove opštine (ne računajući sve prethodne, primedba novinara) je petoro. Četvero od njih su u kućnoj izolaciji, jedan u Kliničkom centru u Kragujevcu. I svi kontakti petoro novoobolelih su u kućnoj izolaciji – naveo je dr Čivović.

Ovom promenom, brojčani pokazatelji epidemije u Rudničko-takovskom kraju zasad glase: od njenog početka ukupno je obolelo 65 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, a ostali (osim pomenutih petoro novoobelih) su, po informacijama nadležnih, izlečeni.