U Poljoprivrednoj i medicinskoj školi obrazovanje završava 226 učenika i oni će prvi matursko veče proslaviti u hotelu „Drina“ u ponedeljak, 20. maja a sutradan će se na istom mjestu okupiti 214 maturanata Gimnazije „Filip Višnjić“.

156 maturanta Ekonomske škole zajedno sa 12 maturanata srednje Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ za mjesto slavlja izabrali su hotel „Drina“ u srijedu, 22. maja. Tradicionalno, poslije okupljanja i fotografisanja ispred zgrade Gradske uprave, biće upriličen defile do hotela.

Završetak srednjoškolskog obrazovanja u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ 285 maturanata proslaviće u četvrtak, 23. maja u Etno selu Stanišići dok će sezonu proslava maturskih večeri u Semberiji zatvoriti 82 maturanta Srednje stručne škole iz Janje, koji će sa svojim profesorima proslaviti u petak, 24. maja u hotelu “Drina”.

Policijska uprava Bijeljina je povodom proslava drugarskih i maturskih večeri preduzela niz preventivnih aktivnosti s ciljem njihovog bezbjednog održavanja. Iz policije je najavljena pojačana kontrola na mjestima okupljanja i proslava, kao i svih učesnika u saobraćaju.