On je podsjetio da su predavanja organizovana u saradnji sa međunarodnom finansijskom korporacijom s ciljem unapređenja uloge korisnika finansijskih usluga, njihovih prava i interesa, a sve radi promovisanja finansijskog opismenjavanja.

Rudić izražava očekivanje da će mladi imati manje problema sa korištenjem savremenih finansijskih proizvoda i usluga, koji će se kako kaže u dogledno vrijeme sve više odvijati kroz digitalne kanale.

Direktori srednjoškolskih ustanova u Bijeljini u kojima su održana predavanja s ciljem promovisanja finansijskog opismenjavanja, ističu da je neophodno, da učenici tokom školovanja usvoje i ovakve oblike znanja.

Realizaciju ovog projekta u srednjoškolskim ustanovama u Bijeljini, podržala je Gradska uprava.

Bankarski ugovori imaju zakonom obavezne elemente koje moraju sadržavati i u tom pogledu preuzeli smo niz direktiva Evropske Unije kaže Rudić i naglašava da do problema dolazi prije svega zbog našeg mentaliteta i pomalo naivnog pristupa pri preuzimanju novčanih obaveza.

Predavanja se održavaju u okviru projekta „Mikrofinansije u BiH“ koji sprovodi IFC, kao članica grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH.