Uprkos njegovom kulturnom diversitetu, zemlja ostaje u razvoju razgovora o seksualnosti. Singapur još priznaje pravilo nasleđeno od britanske kolonijalne vladavine kojim se zabranjuje homoseksualni seks, iako je Indija takvo nešto već ukinula. Istopolni odnosi nisu zakonski priznati u Singapuru, niti par istog pola legalno može usvojiti dete, ali aktivisti nastavljaju da bude svest i menjaju stavove naroda.

Foto: Printscreen Youtube

Savršenim ga čini i lokacija. Smešten je samo jedan stepen severno od ekvatora, te Singapur cele godine ima vrelu klimu kojoj se treba prilagoditi.

-Moraš da se navikneš na stalno znojenje. A vaša kosa nikada neće izgledati isto kao kod kuće - tvrde emigranti.

Hladna klima u zgradama je takođe „neophodno zlo“.

Prema nedavnom izveštaju Economist Intelligence Unita, Singapur je u isto vreme najskuplji grad na svetu sa rentama od oko 1.885 dolara za studio apartman daleko od centra grada.

Foto: Printscreen Youtube

Ipak, iskusni stanovnici kažu da te sume ne odražavaju uvek stvarnost. Što se troškova života tiče, oni nisu nužno visoki, ako živite lokalnim načinom života. U korist ove tvrdnje govori i podatak da Singapur ima jednu od najnižih poreskih stopa na svetu, ograničavajući se na 22 odsto.