Prvi niz koncerata, koji je započet argentinskom muzikom, održan je u Hotelu Drina u argentinskom ambijentu, sa tango plesom i argentinskim izborom hrane i vina, što je predstavilo jedan potpuno nov izazov za ugostitelja ali i za goste, koji se prvi put susreću sa ovakvim događajem u svom gradu.

Sada punom parom, Hotel Drina i Dušan Sekulić spremaju novo iznenađenje za nadolazeće veče ruske muzike 30. i 31. marta. Rusija, zemlja koja posjeduje neizmjerno bogatstvo kulturološkog I istorijskog značaja, ima jednako bogat spektar muzičkog stvaralaštva.

Taj spektar ogleda se kroz različite ruske epohe, koje su protkane uticajima iz zapadne Europe, Kine i Orijenta i čine jedan jedinstven spoj umjetnosti, arhitekture i duhovnosti. Ruski folkor kao i neponovljiva ruska literatura, dobiće svoje zasluženo mjesto na ovom događaju i zasijati uz najkvalitetnije zvuke harmonike, koja takođe spada u tradicionalne ruske instrumente.

Edukativni efekat ovog projekta, koji je centralna vizija Sekulića, dostiže se upoznavanjem publike sa muzikom, a propratno i kulturom, hranom, kao i kroz vizuelni doživljaj scenorafskim simbolikama jednog žanra i zemlje porijekla.

Upravo taj kompletan paket, učiniće da svaki posjetilac ovog 10-mjesečnog poduhvata, proširi svoje znanje i vidike u najznačanijim i najzanimiljivijim muzičko-kulturnim predjelima. Poslije Rusije, kroz naredne mjesece slijediće koncerti muzičkih žanrova: džez, filmska, španska, elektro, francuska, svjetska, narodna i klasična muzika!

Svoje mjesto na ovom događaju možete obezbijediti na telefon 066 011 996.