DA nikada nije kasno za "leptiriće u stomaku", nestrpljivo iščekivanje telefonskog poziva i zaljubljene poglede i osmehe od uveta do uveta, svedoci su Subotičani Samija Čordaš (66) i Stevan Harangozo (73). Iako su "debelo" zakoračili u sedmu i osmu deceniju, ne odustaju od ljubavi, uživaju u svakom zajedničkom trenutku, a ove srede su stali i na ludi kamen. Oboma je to treći brak.

- Treća sreća - kažu uglas supružnici, koji imaju odraslu decu i unučad.

POZNAJU se, kako kažu, već tri decenije, ali su ih životne vode nosile na različite strane, pa se nisu videli više od 18 godina. Sve do proleća 2016, kada je jedan slučajni susret na subotičkoj ulici promenio njihove živote.

- Srdačno smo se pozdravili, mada ga nisam prepoznala. Pitali smo jedno drugo za porodicu i tako saznali da su nam supružnici preminuli. Stevan je bio u poseti porodici za Uskrs i sutradan se vraćao u Zadar, gde ima kuću na moru. Pozvao me je da dođem kod njega - priča Samija. - To nije bilo tako lako, tako da ja nisam otputovala. Čuli smo se telefonom, a meni je tih dana bio i rođendan. Pitao me je šta bih želela da mi pokloni, hteo je da mi pošalje cveće... Ja sam Hercegovka, nisam baš luda za cvećem, pa sam kao iz topa rekla da ako već hoće da mi čestita rođendan, neka dođe po mene.

PRAVOM kavaljeru nije bilo teško da pređe više od sedam stotina kilometara i ispuni joj želju.

- Došao da me vodi, a meni kofer već dve nedelje bio spakovan - smejući se, dodaje Samija.

Na obali Jadrana proveli su tri predivna meseca, posle čega je Samija, zbog papira, morala da se vrati u Suboticu. Ubrzo joj se pridružio i Stevan. Zajedno su posećivali igranke u gerontološkim klubovima, išli na večere, putovali, šetali...

Onda je usledilo novo iznenađenje. Na proslavi Samijinog rođendana u gerontološkom klubu "Centar 1", Stevan ju je, na opšte oduševljenje - pred svima zaprosio.

- Uz pomoć njene ćerke odabrao sam prsten i pitao je da mi postane žena. Nije mi bilo baš svejedno, koliko god da imate godina to nije lako prevaliti preko usta - kaže Stevan.