Članice Udruženja žena Beli anđeo, za jedno veče oživjele su  značaj okupljanja  na sijelu, svojevremeno najomiljenije zabave naših predaka, kada su uz igru i  pjesmu, muškarci razgovarali, a žene započinjale ili završavale ručne radove... Danas je sve drugačije, ali ostalo je živo sjećanje na taj vid druženja.

Da su ove žene zaista prvakinje u Etno kulturi, potvrdili su i gosti iz regiona. Međunarodni turistički  savez  visoko cijeni rad Udruženja „Beli anđeo“, iz tih razloga naglašavaju njihovu ,naročito, sposobnost ne samo da Evropi predstave srpsku tradiciju i običaje, nego i da tu Evropu privuku, u turističkom smislu, u naše krajeve.

Vrijednost ove manifestacije I uopšte ideje udruženja  Beli anđeo da sačuva  narodnu tradiciju  ogleda se u namjeri da u tom pogledu  afirmiše I  mlađu populaciju, što je danas težak zadatak jer zbog ubrzanog načina življenja I novih tehnologija, mladima nije primamljiv ovakav vid druženja I saradnje.

Zato nije ni čudo što iz godine u godinu Sembersko sijelo uspijeva da okupi preko 500 gostiju  iz zemlje i regiona, jer svi ti gosti za jedno veče uspiju oživjeti svoje djetinjstvo i mladost i neku srećniju sliku svakodnevnice  iz prošlih vremena.