„Protiv dvojice policijskih službenika PS u Lučanima pokrenut je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti, zbog sumnje da su prekoračili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema R.Đ. koji je doveden u prostorije ove policijske stanice“, rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

„Policajci su udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka, a o svemu je obavešteno tužilaštvo“, dodao je ministar unutrašnjih poslova.

Inače, nakon što je Radovan Đenadić iz Guče ispričao za portal Nova.rs da je pretrpeo stravičnu policijsku torturu nakon što su ga izvukli iz jednog kafića u kom je sa prijateljima slavio jer je postao otac, ranije danas se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je negiralo da su Đenadića povredila dvojica policajaca.

„Pripadnici Policijske stanice u Lučanima, sinoć odmah po telefonskoj prijavi jednog muškarca da se Ulicom Prote Gučanina velikom brzinom kreće zeleni motor koji najverovatnije vozi R. Đ., došli su u tu ulicu, ali nikoga nisu zatekli. Patrola je nastavila da traga za R. Đ. za koga je imala informaciju da je vozio motor i pronašla ga u jednom ugostiteljskom objektu gde prilikom legitimisanja nije imao ličnu kartu“, naveli su iz policije.

Dodali su da je potom odveden u policijsku stanicu u Lučanima uz upotrebu sredstava prinude i sa njim je obavljen razgovor u svojstvu građanina tokom kog se izjasnio da nije upravljao motorom.

„S obzirom na to da je imao vidne povrede, policajci su ga pitali kako su nastale na šta se on izjasnio da ih je zadobio ličnom nepažnjom u prethodna dva-tri dana, ali da nije tražio lekarsku pomoć, što je u belešci, koju je potpisao i konstatovano. Nakon oko sat vremena, R. Đ. je napustio prostorije Policijske stanice Lučani. Nešto kasnije, doktorka Doma zdravlja u Guči prijavila je policiji da je kod njih došao R. Đ. sa vidnim povredama koje je, kako je naveo, zadobio od policije“, saopšteno je ranije danas iz policije.

Po dobijanju ovih informacija, policija je odmah otišla ka Domu zdravlja Guča gde ga je, kako tvrde i zatekla.

„On se tom prilikom izjasnio da će danas doći u Policijsku stanicu Lučani sa medicinskom dokumentacijom, što je i učinio. O svemu ovome sinoć je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, Odeljenje u Ivanjici, kome će biti dostavljen izveštaj na dalje postupanje. Takođe, biće obavljen i razgovor sa policajcima koji su postupali u ovom slučaju, a ukoliko se utvrdi da su eventualno prekoračili ovlašćenja protiv njih će biti podnete odgovarajuće mere“, navodi se u saopštenju.