Saobraćajni haos u Beogradu

Jako nevreme koje je malo posle 07 časova pogodilo danas Beograd, napravilo je probleme i zastoje u saobraćaju, a pojedine ulice su zbog velike količine vode zatvorene.

Velike gužve stvorile su se kod Beogradskog sajma, na Voždovcu, na potezu od Trošarine ka Konjarniku, na Petlovom brdu, a Višnjička ulica je zatvorena za saobraćaj, javljaju novinari Tanjuga.

U pojedinim delovima grada automobili su ostali zaglavljeni u vodi, a veliki zastoji su i na Autokomadi i mostu Gazela.

Kasne letovi sa beogradskog aerodroma

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da zbog sinoćnih i današnjih učestalih i produženih zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a zbog nepovoljnih vremenskih uslova, kao i posledičnog gubljenja aerodromskih slotova, može doći do kašnjenja izvesnog broja letova Er Srbije planiranih tokom dana.

Kako se navodi nadležne službe srpske nacionalne avio-kompanije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da zbrinu sve putnike čiji će letovi eventualno kasniti.

"Bezbednost putnika i članova posade je najvažniji prioritet za Er Srbiju", navela je kompanija.
 

09:01

Vatrogasci na nogama

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković izjavio je da su noćas na teritoriji Beograda vatrogasne ekipe intervenisale 28 puta i da je skoro 100 vatrogasaca bilo na terenu.

On je za Radio televiziju Srbije kazao da je najviše intervencija bilo zbog polomljenih stabala, a da se dogodilo i šest požara od udara groma.

"Na teritoriji Zemuna imali smo dva požara izazvana gromom u porodičnim kućama, nije bilo povređenih. Pričinjena je materijalna šteta, ali pravovremenom reakcijom požari su brzo lokalizovani i ugašeni", rekao je Milenković.

Na opštini Čukarica grom je udario u trafostanicu, ali je elektrosnabdevanje stabilizovano.