Krak velike oluje nešto pre 15 sati je zahvatio delove Zagreba i Zaprešić, grad je uzrokovao probleme u saobraćaju i klizišta u podsljemenskoj zoni.

Građani tvrde da su grad veličine lešnika pratili jaki udari vetra i obilna kiša..

Na snimcima sa društvenih mreža se vide ogromni crni oblaci nad Hrvatskom.

Zagrebački vatrogasci već su imali niz intervencija uklanjanja stabala, ograda kao i ispumpavanja vode iz objekata na zapadu grada

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslepodnevnim satima premestile su se na severozapad zemlje, a trenutno se kreću prema severoistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje.

Česti pljuskovi i nevreme zahvatiće u poslepodnevnim satima veći deo Hrvatske. Očekuju se lokalne oluje s udarima munja, pljuskovi, udari vetra, a ponegde i grad, prenosi N1.

Za poslepodne i uveče zbog grmljavinskog nevremena za Zagreb i Osijek objavljeno je crveno upozorenje, za Rijeku narandžasto a za Karlovac i Gospić žuto, prenose mediji.

Sutra se na kopnu Hrvatske očekuje osetno svežije s umerenim severnim i severoistočnim vetrom. Većina kiše, pa i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, biće uz Savu ili južnije. U sredu delimično sunčano, od četvrtka i uglavno