Najmanje trojica maskiranih i do zuba naoružanih napadača došlo je džipom, najverovatnije "BMW-ovim" do sale gde je organizvano slavlje, gde je bilo više od 100 zvanica i otvorili su vatru iz automatskog oružja. Nakon krvavog pira, dali su se u beg.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijen je mladić star oko 20 godina, dok identitet druge žrtve nije poznat.

Sumnja se da su motiv za ubistvo neračišćeni računi dve grupe.

Svadba je, prema pisanju medija, organizovana u Tionvilu u delu gde pretežno žive Turci. Svatovi su uživali u restoranu Eden Palace kada je oko 1.15 časova ispred ulaza došao džip, iz kojeg su izašla trojica napadača i ispalila rafale u svatove.

Policija pokušava da utvrdi koje vozilo je korišćeno, kao i da li je u pitanju vozilo francuskih oznaka, ili je u pitanju vozilo iz Nemačke ili Luksemburga, pošto se granica nalazi na manje od pola sata vožnje.

Od jutros su i dalje na licu mesta brojne policijske i forenzičke ekipe. Na ulaznim vratima restorana vidljive su najmanje tri rupe od metka, dok je policija pronašla navodno na desetine čaura.

Kako prenose mediji, restoran gde se odigrala krvava svadba, može da ugosti najmanje 600 zvanica. U ovom trenutku nije poznato da li su neki gosti u međuvremenu otišli ili su mladenci organizovali veselje za svega stotinak ljudi.