Mnogo bolje su krenuli Nemci. Bili su agresivni, imali su inicijativu, stvarali šanse. Pod ogromnim pritiskom su bili Danci zbog čega su imali neke panične intervencije u svom kaznenom prostoru.

U četvrtom minutu su Nemci došli do vođstva nakon kornera koji je izveo Toni Kors. Na loptu je naleteo Niko Šloterbek, ali je napravio prekršaj nad golmanom Kasperom Šmajhelom, zbog čega je pogodak poništen.

Nastavili su Nemci da pritiskaju. Imali su četiri šuta u okvir gola za prvih 20-ak minuta. Sredinom prvog dela, Danci su uspeli da dođu do daha, i usledio je mirniji period igre.

Utakmica je prekinuta u 35. minutu zbog nevremena. Udarao je grad, munje i gromovi. Posle 20-ak minuta, igrači su izašli na teren.

Nije bilo golova u prvom delu.

U drugom, poništen je gol Danske u 50. minutu, jer je Joakim Andersen, strelac, bio u ofsajdu posle prekida. Isti igrač je skrivio jedanaesterac dva minuta kasnije, kog je pretvorio u gol Kai Haverc.

Konačan rezultat je postavio Džamal Musijala nakon odličnog istrčavanja.

Videli smo još jedan poništen gol Nemačkoj, onaj koji je postigao Florijan Virc u 91. minutu.

Nemci nisu imali problema da održe ovu prednost do kraja.

Domaćin će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Španije i Gruzije.

Nemačka – Danska 2:0

(Haverc 54 penal, Musijala 68)

Stadion: Signal Iduna Park; Sudija: Majkl Oliver

Nemačka: Nojer – Ridiger, Šloterbek, Raum (80. Henriks), Kimih – Anrih (64. Filkrug), Kros – Sane (88. Anton), Musijala (80. Virc), Gundogan (64. Džan) – Haverc

Danska: Šmajhel – Vestergard, Andersen, Kristijansen (81. Brun Larsen) – Hojbjerg, Dilejni (69. Norgard), Bah (82. V.Kristijansen), Mele – Skov Olsen (69. Polsen), Eriksen, Hojlund (81. Vind)