-Rezultat je debakl. Uložili smo mnogo novca i ljudi očekuju rezultate. Siguran sam da su, kako u rukometu tako i fudbalu, gde mnogo ulažemo, građani Srbije zaslužili bolji rezultat.

Vučić je, komentarišući izjavu selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija da je "sve to sport" rekao da "jeste sve sport, ali da smo mi za taj sport dali mnogo para, za razliku od drugih reprezentacija".

-Nije problem da izgubite od koga hoćete, ali kada maltene izgubite od Slovenije čija reprezentacija tri puta manje 'košta' od srpske, uključujući i plate igrača - onda to jeste problem! Saglasan sam da je debakl. Jeste to sport ali smo mnogo para dali za taj sport. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, da izgubite od Nemačke, Španije ali jeste kad izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta od tima Srbije, kad vam daje golove igrač koji u Celju ima platu od 5.000 evra a nikog nema da ga isprati...

Dodao je da „tu ima bezbroj problema“ ali da Srbija nije „banana zemlja u kojoj se nešto rešava preko noći emocionalnim reakcijama“.

Dodao je da Srbija ulaže mnogo novca, kako u fudbal, tako i u rukomet i druge sportove, kao i da se ulaže mnogo i u plate funkcionera Fudbalskog saveza, pa i u selektorske plate, zbog čega su građani Srbije zaslužili mnogo bolji rezultat.

- Mi smo sad kao svi zadovoljni, srećni, nikom ništa. Neću da se bavim time ali i u rukometu i u fudbalu ulažemo ogroman novac i u infrastrukturu, u plate funkcionera Fudbalskog saveza, i selektora - rekao je predsednik.