Iako je postigao gol i bio proglašen igračem utakmice, Modrić je teško podneo saznanje da mu je propala verovatno poslednja šansa da osvoji veliki trofej s reprezentacijom.

Nakon meča, Modrić je bio vidno emotivan i u suzama dok je primao nagradu za igrača utakmice. Međutim, na konferenciji za novinare, jedan italijanski novinar uspeo je da ga razvedri sa toplim rečima zahvalnosti za sve što je pružio tokom svoje karijere.

„Luka, dobro veče od jednog italijanskog novinara. Želim da ti se zahvalim na svemu što si pokazao ne samo večeras, već tokom karijere. Još jednom si napustio teren kao vrhunski igrač. Promašio si penal, ali odmah postigao gol posle, želim da se nikada ne povučeš jer si jedan od najboljih igrača koje sam komentarisao.“

Ove reči izazvale su aplauz među prisutnim novinarima, a Modrić je, dirnut, odgovorio:

"Grazie. Hvala vam od srca na ovako divnim rečima. I ja bih voleo da igram fudbal zauvek, ali doći će vreme kada ću morati da okačim kopačke o klin. Ne znam koliko dugo ću još igrati, ali hvala vam na divnim rečima.“

Ovaj trenutak pokazao je koliko je Modrić poštovan i voljen ne samo u Hrvatskoj, već i širom sveta, kao i koliko je teško prihvatiti kraj jedne izuzetne karijere.