Slovaci su poveli golom Šranca u 17. minutu, ali su Šaparenko u 54. i Jaremčuk u 80. minutu od rešene grupe E napravili totalni haos i neizvesnost.

Nakon prvog prvog dela igre je bilo već viđeno da slovačka selekcija ide dalje sa šest bodova, ali je fudbal napisao još jednu zanimljivu priču i totalno izbrisao ovaj pomenuti deo.

Sada, Slovačka, Ukrajina i Rumunija imaju po tri boda, a Belgija niti jedan, ali Rumuni i Belgijanci bi trebalo tek da odigraju meč drugog kola. Biće svega...

No, slovačka je sa velikim iznenađenjem na startu ušla u nastavak takmičenja, pa se činilo da još uvek imaju tu poletnost.

Jedino ih je golman Trubin zaustavljao u prvih 15 minuta da ne napune mrežu Ukrajinaca, ali ni on nije mogao da reaguje u 17. minutu kada je lopta stigla sa leve strane na drugu stativu do Ivana Šranca koji nije imao problema da donese vođstvo svojoj ekipi od 1:0.

Još neko vreme su Slovaci gospodarili, ali je tas stao na sredinu vage do odmora, a onda je polako krenuo totalno u drugu stranu.

Verovali su Ukrajinci da mogu nešto da urade, napadali su, a onda su i dobili poklon u 54. minutu.

Čista izgubljena lopta u ofanzivi, pas u protivnikove noge, a onda i kontra koju je istrčao Šaparenko, dobro se pozicionirao na nekih 7-8 metara i sačekao centaršut po zemlji Zinčenka s leve strane, te pogodio uz bližu stativu.

Nastavila se inicijatva ukrajinske reprezentacije, a efekat je dobila na 10 minuta do kraja kada je Jaremčuk iskoristio oklevanje golmana Dubrovke.

Pri jednoj dugoj lopti je čuvar mreže Slovačke ostao na ničijoj zemlji, niti da krene po nju, niti da ostane na liniji, pa je Roman Jaremčuk dotrčao brže od svog čuvara, skoro dnom kopačke šutirao pored njega i doneo totalni preokret.

Ovaj gol nije okrenuo samo ovaj meč, već čitav tok ove grupe, jer je Ukrajina ponovo tu, a bila je toliko blizu da više ne razmišlja o fodbalu u Nemačkoj.