- Vi svi možete da budete selektori, pratite malo. Pavlović je kolabirao, pa smo ga vraćali u život, malo je folirao, zaista je bilo teško, Slovenci su isto dok smo se spuštali, onesvestićemo se. Vidim da je meni vruće, pretpostavljam da ćemo se onesvestiti od sparine i toplote, ni njima, ni nama nije bilo lako, istrčali su 111 kilometara, što je dobra cifra, oni 113. Znate koji je razlog? Mi smo imali loptu, oni su morali da trče. To je ta razlika, ali to je ta razlika, svi paramteri govore o tome. Koji favoriti, zbog čega? To nijem svi igraju, svi moraju da se poštuju, tako da... Da smo pobedili, bilo bi okej, ali ovih 1:1 daje šansu da nastaviš dalje, nema razloga negativi, optimiziram mora da postoji, mora da bude prisitan i ništa više, moramo da verujemo, nema predaje. Možemo da igramo sa Danskom, jesu li bolje? Pa, nisu! Ne priznajem, ja to ne prihvatam.

Tako da... Imali smo trening jutros, igrači koji su igrali su odradili svoj deo posla, završili smo to, videli ste sami. Sutra je slobodan dan, imaće slobodan dan da budu sa porodicom, tako da... To je to. I 24. ćemo trenirati ovde, oficijalni trening će biti u kampu, posle toga u popodnevnim satima idemo za Minhen, jer taj oficijalni trening bi trebalo po planu njihovom da bude u kampu Bajerna, ali pošto je to dalje, ako želite, možete i ovo. Procena je da ovde odradimo trening i da na miru odemo za Minhen i da budemo tu za odlučujući meč.
Verujte, mora da verujete, mora da podržite.

"Daću sve od sebe da izađemo u najboljoj formaciji"

Vratio bih vas na status napadača naših, Vlahović igra u drugačijoj ulozi nego ranije, da li su Mitrović i Vlahovim kompatibilni na ovakvom tipu turnira protiv jakih protivnika?

Sve je stvar procene, odluke, sve je stvar kako vidite. Pretpostavljam da kada Vlahović ne bi počeo, da biste pitali što nije igrao, kad Mitrović ne bi igrao, onda bi pitali što nije počeo. Sad počinju zajedno, igraju zajedno, je l moglo bolje? Jeste, da li je moglo korisnije? Moglo je. Imamo vreman da razmislimo dobro, imamo posebnu utakmicu da vidimo šta i kako dalje. Da li su kompatibilni ili ne, zavisi od situacije na terenu kako se odvija, jer da smo dobili, da je Mitar postigao gol ili dva, niko ne bi pitao, sve je stvar procene, sve je stvar odluke, imam dovoljno vremena, onog momenta kada odlučim o ideji, to je tako i to ne može niko da promeni, a ja ću dati sve od sebe da Srbiju pripremim na najbolji mogući način, a to je da u utorak izađemo u formaciji koja je najbolja i najkorisnija.

Da li ćemo sa jednim dva ili možda tri napadača, to ćete videti. Ali da će Srbija izaći hrabro, nemojte imati trunku sumnje i da ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobede.

Gorčina je ostala zbog primljenog gola od Slovenije u nizu grešaka. Nešto što ne sme da se dešava počevši od prodate lopte Mijata Gaćinovića do "trka" Sergeja Milinković-Savića.

  • Ima vremena da pričamo. Pričati o tome odmah posle utakmice nema potrebe, svi su svesni grešaka. Svi očekuju kada se izgubi lopta je da u punom sprintu popravite što nije dobro. Video sam da je bio ljut, ali zbog te greške. Morao je da da više u tom voljnom momentu, pitanje je da li bi stigao. Što se tiče Sergeja, po gabaritu je takav kakav je... Probao je da se vrati, falio je možda metar da stigne loptu iako je odbrana odlično stajala. Igrači koji su bili u kaznenom prostoru bili su odlično markirani i nisu mogli da nas ugroze, ali bek koji se ubacio i nastavio je bio za metar ispred Sergeja. Nije da nije hteo da se vrati, jednostavno se tako desi. Poenta primljenog gola je da se vrati nazad. Ako se izgubi lopta, šta očekujete? Pa da budete na mukama da odbranite gol. Ne kritikujem, svakome može da se desi.