Špancima je pobeda nad Italijom donela prolaz u osminu finala i pre poslednje runde u grupi. "Furija" je opravdala epitet favorita i u meču sa Azurima, protiv kojih su slavili 1:0 i tako sačuvali savršen učinak bez primljenog gola.

Ekipa selektora Luisa de la Fuentea je, podsetimo, demonstrirala silu u prvom kolu pobedom nad Hrvatskom od 3:0 i već tada nagovestila da će se za sve pitati naspram Italije, Hrvatske i Albanije.

Sada su mnoge stvari jasnije kada je u pitanju plasman u osminu finala.

Italija je najbliža tom cilju ali Spaletijev tim ne sme sebi dozvoliti poraz protiv Hrvatske u poslednjem kolu - pobeda i remi vode Azure među 16 najboljih.

Hrvatska takođe ima šanse da produži boravak u Nemačkoj, ali za tako nešto biće joj potrebna pobeda protiv italijanskog tima. Samo u tom slučaju Hrvati mogu dalje. 

Nije sve izgubljeno ni za Albance.

Silvinjov tim je, ipak, u najtežoj poziciji ali nije otpisan za prolaz dalje jer mu pobeda nad "nezainteresovanom" Španijom može obezbediti taj cilj.

Za tako nešto potrebno je i da Italija izgubi od Hrvatske.

U slučaju da Albanci i Hrvati na kraju budu poravnati sa četiri boda, (ukoliko slave u poslednjim mečevima), odlučivaće gol-razlika koja je trenutno na strani Albanije,