Naime, prilikom preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti policijski službenici Policijske uprave Bijeljina izvršili su kontrolu i zaustavljanje lica Z.M. kojom prilikom je lice od sebe odbacilo pvc kesu sa bijelim sadržajem koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, uviđajem je izuzeta materija sa lica mjesta, kojom prilikom je vaganjem utvrđena masa od 57 grama.


Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini izvršeno je pretresanje putničkog automobila koje koristi lice Z.M. Prilikom pretresanja pronađena je i privremeno oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain ukupne mase 54 grama.


Od strane policijskih službenika lice Z.M. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.