U Redakciju ,,Semberskih novina’’ stiglo je 19 učeničkih radova iz pet srednjih škola. Kao što je konkursom i precizirano, svi radovi su objavljeni nainternet portalu www.semberija.info, kao i imenaautora i nazivi njihovih škola.  Stučni žiri u sastavuprofesorica Radmila Marić u ime Aktiva direktorasrednjih škola, Emir Musli  zamjenik direktora JIP „SIM“ Bijeljina i Verica Zelenović, glavni iodgovorni urednikSemberskih novina  i portalaSemberija info, odabrali  su  deset najboljih radovakoji su u prethodnom periodu objavljeni u ,,Semberskim novinama’’.

-Želio bih da izrazim lično zadovoljstvo onim štosam pročitao u vašim pisanim radovima. Raduje me da u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama ima omladinekoja zrelo razmišlja i lijepo i tačno piše. Ispostavilose da to nije samo moje mišljenje, jer su mi isto ovorekli brojni prijatelji koji su čitali vaše tekstove u Semberskim novinama. Živimo u vremenu u kojemje sve dostupno na jedan klik. Međutim, želim da vas podsjetim da smo, objavljivanjem vaših tekstova nastanicama ,,Semberskih novina’’, zauvijek sačuvalivašu inspiraciju, vaše ideje i vaš trud za budućegeneracije. A ja vam od srca želim da nastavite pisatii budete još bolji i još uspješniji”, izjavio je ZoranZekanović, direktor JIP ,,SIMBijeljina, dok je igradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović imao samoriječi hvale za mlade ljubitelje pisane riječi, istakavšida Bijeljinu u budućnosti zamišlja upravo uz ovakomlade, hrabre i učene ljude.

Za učešće u Školi novinarstva zahvalnice su dobili Martina Stanišić (SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik), Vuk Terzić (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina), Miljana Pavlović (Ekonomska škola Bijeljina), Jovana Kolović (Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina) i Tijana Gavrić (SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik). Diplome „Za jedan od najboljih radova“ dobile su četiri djevojke: Dunja Škundrić (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina, prvi razred), Marija Stevanović (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina, treći razred), Jelena Maksimović(Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina, prvi razred) i Nikolina Drobić (Ekonomska škola Bijeljina, treći razred). Diploma "Za posebnu zainteresovanost i zalaganje za Školu novinarstva"pripala je Đurđini Mićić (Gimnazija "Filip Višnjić" drugi razred).

Velika zahvalnost je izražena i profesorima koji su kao koordinatori projekta u ime srednjih škola dali važan doprinos realizaciji još jedne Ljetne škole novinarstva: prof. Radmila Marić iz Gimnazije "Filip Višnjić (koordinator projekta imenovana od strane Aktiva direktora srednjih škola regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik), prof. Igor Kajaldžić iz Ekonomske škole u Bijeljini, prof.  Aleksandra Novaković iz Tehničke škole "Mihajlo Pupin" u Bijeljini, prof. Jelena Benović ispred SŠC "Mihailo Petrović Alas" iz Ugljevika i prof. Biljana Nastasić iz Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini.

Nakon što su nagrade uručene, učenicima se obratio Emir Musli, član stručnog žirija, dugogodišnji novinar i zamjenik direktora JIP „SIM“ Bijeljina.

-Još jedna Ljetna škola novinarstva Semberskih novina se privodi kraju. Kao neko ko je čitav svoj profesionalni vijek vezan za novinarstvo i to uglavnom pisano novinarstvo, želio bih se svima vama učesnicima zahvaliti na radovima koje ste poslali. Ja sam presretan kada god imam pred sobom kvalitetan pisani rad mladog čovjeka. A u ovoj Ljetnoj školi sam bio presretan. Uživao sam čitajući tekstove divnih ideja ali i besprijekornog pravopisa i tačne gramatike. Hvala vama i hvala vašim profesorima koji su vas tako naučili“, rekao je Emir Musli.

Kako je konkursom i predviđeno autori četirinajbolja novinarska rada biće nagrađeni Ljetnjomškolom novinarstva Mali novinar, koja će u trajanjuod pet dana, biti realizovana u prostorijama,,Semberskih novina.