Teško da je neko očekivao ovakav razvoj događaja na ovom meču, koji ruku na srce i nije imao preterano poznata imena, međutim, Turci i Gruzini su se od samog starta odlučili da pokažu da imena ne igraju, već da je važno samo ono što se dešava na terenu.

Turska je bila izuzetno ofanzivna od samog starta, dok je Gruzija koja je inače debitant na velikiim takmičenjima morala da se brani, što im je išlo i više nego dobro, bar u tim uvodnim minutima.

Prvih 10 minuta je proteklo u znaku Turske, koja je pogodila i stativu preko Ajkana u 10. minutu. Šutirao je jako, po zemlji, ali lopta je udarila u stativu i išla je po liniji, ali je potom otišla van terena. Nakon toga je krenula i Gruzija napred, šutirao je Mekvibašvili, ali je odbranio Gunok nekako.

Prava golčina je viđena u 25. minutu susreta, prošao je Jildiz po desnoj strani, centrirao je, lopta je preletela sve, a onda je pala na nogu Merta Muldura, koji je iz voleja šutirao jako, ali i precizno i pogodio je mrežu.

Ovo je bila i inicijalna kapisla da Gruzija krene još više napred, međutim, odmah u idućem napadu je pogodak postigao Kenan Jildiz za Tursku! Ipak, VAR je gledao tu situaciju i ldučio je da poniti pogodak, jer je Jildiz bio u nedozvoljenoj poziciji.

Samo sedam minuta kasnije, Gruzija je naplatila taj promašaj. Lepo je po desnoj strani prošao Kakabadze, koji je centrirao, a Mikautadze se sjajno snašao i savladao Gunoka.

Usledili su još veći napadi Gruzije, a samo četiri minuta kasnije je isti igrač imao odličnu priliku. Odigrana je lepa akcija, Mikautadze je dobio loptu, šutirao je iz voleja i u padu, ali je lopta otišla tik pored stative.

Potom se otišlo na poluvreme, a drugo se vratilo u identičan režim. Turska je napadala, Gruzija se branila i tako iz minuta u minut.

Tukao je prvo Čalhanoglu u 57. minutu iz slobodnog udarca, ali je Mamardašvili to odbranio jednom rukom. Samo pet minuta kasnije je priliku imao i Kviča Kvaračkelija, koji je loše zahvatio loptu i nije je poslao u mrežu Turske.

Stigla je odmah kazna, ali i to kakva - Arda Guler je postigao najlepši gol turnira. Krilo Reala je dobila loptu na desnoj strani, povukao se ka sredini, a onda se namestio na levu nogu, raspalio po lopti i još lepše pogodio.

Mogla je Gruzija do ekspresnog izjednačenja, ali je Kočorašvili prebacio golmana Gunoka, međutim lopta je završila na prečki.

Potpuno je opao tempo utakmice potom, Gruzija je želela do šanse, ali, jednostavno nisu mogli da naprave ništa. Kvaračkelija je bio odsečen od utakmice.

Ogromnu je priliku imala Gruzija i u 93. minutu, kada je Kviča ubacio loptu sa strane, ona je pala negde na sedam metara, a na nju su krenuli i Kočorašvili i Mikautadze, te nisu ni uspeli da dođu do nje.

Na samom kraju je veliku priliku imao i Mikautadze, njegov udarac je izblokiran na samoj liniji, a onda je Gruzija izgubila loptu, dok je i golman Mamardašvili izašao do šesnaesterca, te je ostavio praznu mrežu.