Regulacionim planom je već ranije predviđena izgradnja javneparking garaže izaMocartakod Zelene pijace i projekat je urađen. Prijedlog naših odbornika je da, dok ne budu stečeniuslovi za izgradnju garaže, na ovom dijelu bude izgrađen javniparking sa 125 mjesta. Osim toga, na prostoru iza Biblioteke, odnosno nekadašnjeg “OM Caffee-a”, već postoji parking, ali sasamo 74 parking mjesta. I za taj prostor je urađen projekat, alijoš nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi. Mi predlažemo da se razmisli o izgradnji garaže na tri nivoa sa oko 250 parking mjesta - pojasnio je Sarić na današnjem druženju sa novinarima.

 

On je istakao da bi realizacija ovih projekata umnogomerasteretila gužve i djelimično riješila problem parkiranja.

 

- Realna je ideja da javni parking bude izgrađen na prostoru izaposlastičarniceMocart”, između ulica Save Kovačevića i 27. marta, a javna garaža iza Narodne bibliotekeFilip Višnjić”. Svakodnevno smo svjedoci da stanovnici grada po sat vremenatraže parking mjesto, a kamoli oni koji iz drugih opština i gradova dođu u Bijeljinu. Moramo shvatiti da Bijeljina postajeregionalni centar, da ima ozbiljan turistički potencijal, i da ćenas u budućnosti sve više poslovnih ljudi i turista posjećivati - naglasio je Sarić.

 

On je upozorio da grad Bijeljina ima oko 46.000 automobila, a oko 115.000 stanovnika, te da je problem nedostatka parking mjesta gorući i da ga treba što prije riješiti.

 

- Naš odbornik Mladen Petrović je na posljednjoj sjedniciSkupštine grada predložio realne ideje za dobijanje novihparking mjesta unutar gradskog jezgra i smatram da njihovarealizacija treba da bude prioritet ako govorimo o infrastrukturi i urbanizaciji Bijeljine - dodao je Sarić.