Pop zvezda Dua Lipa je izjavila da je spremna da podnese napade zbog političkih izjava, jer smatra da je to za "opšte dobro" i da je vredno rizika.

U intervjuu za Radio Times, 28-godišnja pevačica je rekla da je pažljivo razmatrala opcije pre nego što je objavila svoje mišljenje, ali da je to učinila jer smatra da je to neophodno.

Pobednica Gremija je prošlog meseca objavila sliku na Instagramu, uz heštag #AllEyesOnRafah, koji je postao popularan nakon bombardovanja grada u Gazi od strane Izraela.

Napisala je: "Spaljivanje žive dece nikada ne može biti opravdano. Ceo svet treba da ustane da zaustavi izraelski genocid. Molim vas, pokažite solidarnost sa Gazom."

Nedavno je spomenuta u izraelskoj drill rap pesmi koja poziva na nasilje protiv javnih ličnosti koje podržavaju Palestince, piše Gardijan.

Lipa je rekla za Radio Times: "Kada govorim o političkim stvarima, višestruko se preispitujem da budem sigurna: 'Okej, ovo je nešto mnogo veće od mene i neophodno je – to je jedini razlog zbog kojeg ovo objavljujem.' To je moja jedina uteha u svemu. Uvek će biti praćeno napadima i mišljenjima drugih, tako da je to velika odluka. Balansiram, jer na kraju krajeva osećam da je to za opšte dobro, pa sam spremna da podnesem taj udar."

Lipa, koja je rođena u Londonu od kosovsko-albanskih roditelja, sugerisala je da njeno nasleđe utiče na njenu otvorenu politiku.

"Za mene je prirodno da se izražavam, imajući u vidu svoje poreklo i nasleđe, i činjenicu da je moje postojanje donekle političko – nije ništa neobično za mene da se osećam bliskom tome", rekla je.

U istom intervjuu, Lipa je otkrila da i dalje podržava Laburiste i sugerisala da će glasati za tu stranku na predstojećim izborima u Velikoj Britaniji, ali se suzdržala od lične podrške Kira Starmera. Rekla je: "Za mene, tokom poslednje tri ili četiri godine, podržavanje određenog lidera političke stranke nije put koji želim da sledim. Uvek sam podržavala Laburiste, tako da ću uvek stajati uz njih, ali ne mislim da ću javno podržavati ili protiviti se bilo kome... jer političari generalno imaju način da vas razočaraju."

Lipa će nastupiti na Glastonberiju krajem ovog meseca na glavnoj bini u Piltonu. Njen poslednji album "Radical Optimism" objavljen je prošlog meseca i dobio je pozitivne kritike