Naravno, u pitanju su Albanci, a ovog puta je novinar ArlindSadiku rešio da bude heroj njihove nacije.

On je tokom utakmice na "Auf Šalke" areni stao ispred srpskih navijača i pokazao "albanskog orla", simbol koji bi trebao da predstavlja tzv "Veliku Albaniju".

Zbog toga je u toku noći hitno reagovao i Fudbalski savez Srbije, odnosno, portparol Milan Vuković, inače Oficir UEFA ispred srpske delegacije u Nemačkoj.

On je poslao hitnu protestnu notu u UEFA i zahtevao hitnu kaznu, te i njegovo dalje izbacivanje sa Evropskog prvenstva. Kao i njegove medijske kuće, naravno.

Prenosimo celokupnu protestnu notu FSS ka UEFA:

"Posle utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izveštaja i naišao sam na ovo. Zahtevam hitnu reakciju sa vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara.

Uvredio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike.

Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čoveku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što pre.

Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tak može nazvati, koji je akreditovan od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mejl", poručio je Milan Vuković ispred FSS.