Nije poznato iz kog je plemena, kao ni njeno ime, ali je njena fotografija prikupila više od dva miliona lajkova.

Ona na fotografiji drži preslatku devojčicu, a njena lepota deluje nerealno, što, najverovatnije i jeste slučaj. Naime, mnogi su komentarisali da je fotografija ove žene fotošopirana, ali su takođe naglasili da su žene iz afričkih plemena prelepe.

"Očigledno je da se slika obrađena, ali verujem da je ova devojka prelepa", "Toliko lepih žena iz Afrika i vi uradite ovo ženi koja je sigurno lepa i bez filtera", glasili su neki od komentara.

Inače, naširoko je poznato da su žene iz plemena Himba prelepe.

One prave posebne losione, pripremljene od rastvora životinjske masti i prašine od minerala hematita, zbog čega boja njihove kože postaje prepoznatljivo crvena. Međutim, ove žene se ne kupaju, ali rade mnoge druge stvari kako bi naglasile i održale svoju lepotu i higijenu pomoću mirisnog poljskog bilja i specijalne zemlje.

Krema od crvene zemlje, inače, nastaje lupanjem mineralnog kamena hematita na komadiće, čiji se fragmenti potom pomešaju sa životinjskom masti, malo zagreju pomoću dima i nanose na kožu.

Osim što pomaže protiv užarenog sunčevog zračenja, crvena smesa održava kožu čistom i vlažnom i donekle blokira rast dlaka na telu.

Himbe imaju veoma jak i ravnopravan matrijarhat, najbolje vidljiv u slučaju nasledstva gde imovina nikad ne prelazi u ruke naslednika sa očeve, već uvek ostaje sa majčine strane.