Munjevitom reakcijom pripadnika jedinice za obezbeđenje MUP Srbije, koji su zaduženi za neposredno obezbeđenje srpskih reprezentativaca, a pošto su uočili sumnjiva lica, preduzeli su mere i radnje u cilju identifikacije i sprečavanja potencijalne pretnje. Ukratko, te tri osobe su ekspresno izbačene iz hotela.

Nema sumnje, Orlovi su u pravim rukama i može se samo odati priznanje srpskim bezbednjacima, koji su na visini zadatka i čine sve da provokatori ne naruše mir i pripremu za start EURO 2024 protiv Engleske.

Podsećamo, nedavno su Albanci ušli u hotel Orlova s namerom da provociraju, i tada je obezbeđenje Saveza imalo puno ruke posla

Momak i devojka ušli su u hotel "Maksimilijan", u kome je smeštena fudbalska reprezentacija Srbije, noseći kačkete sa albanskim simbolima.

Niti su gosti hotela, niti su pokušali da se prijave, već su, prema našim saznanjima, šetali lobijem u potrazi za nekim od članova naše delegacije kako bi provocirali.


Srećom, to je brzo primetilo obezbeđenje FSS, koje ih je ekspresno udaljilo iz hotela

Bio je to zapravo drugi pokušaj provokacije u prva tri dana, jer su se fanovi Albanije, mahom oni koji žive i rade u Nemačkoj, vozili automobilima ispred hotela u kom će biti srpski fudbaleri, puštali su albanske pesme jako glasno i pokazivali su dvoglavog orla, kako bi probali da isprovociraju naše navijače. Srećom, sve je prošlo bez ozbiljnijih incidenata i zadržalo se na "uobičajenom folkloru".

Evropsko prvenstvo u u fudbalu 2024. odigrava se u Nemačkoj, i to u 10 gradova. EURO će trajati od 14. juna do 14. jula. Srbija je smeštena u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč Orlovi igraju protiv Gordog Albiona, a utakmica Srbija – Engleska igra se u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna sa početkom od 21 sat. Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati. Treći meč, Srbija – Danska, igra se 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu.