U blizini mosta, na kuli Beograd, ispisano je "Živela Srbija, živela Srpska", kao i "Jedan narod, jedan sabor" uz osvetljenje u bojama srpske trobojke.

Svesrpski sabor nosi glavnu poruku da su Srbi, gdje god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose sa svima u regionu.

Večeras je i Kula Beograd bila u znaku Prvog svesrpskog sabora i na njoj je pisalo živjela Srbija, živjela Srpska, jedan sabor jedan narod, koju su krasile boje srpske trobojke.

Prije vatrometa, priređena je i velika bakljada na starom Savskom mostu.

Svesrpski sabor koji je počeo jutros molebanom u Hramu Svetog Save, nastavljen je zajedničkom sjednicom dvije vlade, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije i RS, patrijarh Porfirije, kao i predstavnici Srpske liste sa KiM, Srba iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Na sjednici je jednoglasno usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, u kojoj se konstatuje, između ostalog, da srpski narod predstavlja jedinstvenu cjelinu, da je KiM neotuđivi dio Srbije, jedna od odrednica srpskog nacionalnog identiteta, da se ne podržava rezolucija o Srebrenici.