Na manifestaciji će učestvovati predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, zvaničnici najviših institucija Republike Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Osim u Beogradu, programi su planirani širom Srbije, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, ova manifestacija biće prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sećanja.

Patrijarh Porfirije služi moleban

Moleban za srpski narod počeo je u Hramu Svetog Save, u prisustvu predsednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, čime je počeo Svesrpski sabor "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

Moleban služi patrijarh srpski Porfirije, a prisustvuju najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske, članovi vlada i građani.

Posle molebana očekuje se kratko obraćanje patrijarha Porfirija.

Vučić: Ovo nije samo sastanak mene i Dodika, ovo je velika manifestacija

Aleksandar Vučić prokomentarisao je održavanje Svesrpskog sabora danas u Beogradu.

"Biće velika manifestacija, želimo da pokažemo jedinstvo u opredeljenju da ne krijemo pripadnost istom narodu, poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma što se tiče Srpske... Ljudi misle da je to samo sastanak Dodika i Vučića, ne, svaki ministar će primiti kolegu iz Republike Srpske, fudbalski klubovi sa fudbalskim klubovima, muzeji će da sarađuju, pozorišta," rekao je Vučić.