Kada je reč o zabavljanju, čini se da još uvek postoji lista tradicionalnih "pravila", kojih se treba pridržavati za uspeh. Čuvajte tajanstvenost, budite samouvereni, ali nikada umišljeni i ako ste žena, uvek dozvolite muškarcu da plati. Dok neki imaju smisla (najbolje je ne otkriti sve odmah), drugi se u najboljem slučaju osećaju zastarelo, a u najgorem seksistički.

Dakle, ako postoje hemija, saglasnost i komunikacija, zašto ne biste imali seks na prvom sastanku? Prema Keri Bredšo (serija Seks i grad), postoji smernica od tri sastanka, koju treba slediti, pre spavanja sa potencijalnim ljubavnim partnerom. Čak i u eri aplikacija za sastanke, kulture povezivanja i seksualnog oslobođenja, čini se da ove tradicionalne konvencije ostaju.

Kada je u pitanju spavanje sa nekim na prvom sastanku, postoji li pravi odgovor? Više o ovome otkrila je za fashionjournal.com australijski seksologom Bridžit Skols, koja ističe da je zapravo najbitnije da se vi osećate prijatno i da to zaista želite.

Dok tabu oko seksa na prvom sastanku "bledi", nema ništa loše u tome da želite seks na prvom sastanku, ako vam je to ugodno. Postoje stepeni stigme vezanih za seks na prvom sastanku u zavisnosti od vaše kulture, religije i društva u kojem živite. Svako je drugačiji. Mogu postojati stari ideali i stigma u zavisnosti od pola, kada je u pitanju seks na prvom sastanku".

Da li bi trebalo da spavati sa nekim na prvom sastanku, Bridžit jasno otrkiva:

"Ne postoji tačan ili pogrešan odgovor kada je u pitanju spavanje sa nekim na prvom sastanku. Sada živimo u svetu u kome se seksualnost i seksualno izražavanje sve više prihvataju i slave, pa ako postoji hemija, ona je u skladu sa vašim identitetom i osećate se dobro za vas, zašto ne?! Razgovarajte pre toga o svojim namerama, kako se osećate i ako je moguće, o korišćenju zaštite. Ako vam oboma odgovara i postoji pristanak, malo 'sekstinga' može pomoći u postavljanju tona i takođe vam omogućiti da komunicirate sa partnerom na zabavan način... Razgovarajte o tome šta biste želeli i šta vam odgovara", kaže Bridžit i dodaje:

"Uverite se da ste 100 posto bezbedni i da vam je prijatno sa osobom sa kojom imate seks na prvom sastanku. Sastanak u javnom prostoru uz piće, kafu ili večeru pružiće vam sigurnosnu mrežu da kažete "ne", ako ipak osetite da to ne želite".

Prednosti seksa na prvom sastanku

"To može biti zabavno i odličan način da istražite različite fantazije, stvorite vruće seksi želje i povežete se sa partnerom na fizičkom nivou. Sve dok vam je oboje udobno, to može biti veoma pozitivno iskustvo".

Anketa

Da li biste imali seks na prvom sastanku?

Ovo su rezultati ankete na b92

52% Da
31% Ne
18% Zavisi kako se osećam u datom trenutku