Iz Policije Brčko distrikta BiH istakli su da im se putem telefona obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je pucano vatrenim oružjem.

"Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M. iz Brčkog", naveli su oni u saopštenju.

Kako su istakli, policija je obezbijedila mjesto događaja.

"O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji", stoji u saopštenju.

Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati S.M. u dalju nadležnost.