U potragu za njima uključeno je preko 40 vatrogasaca koji su stigli iz svih komandi u regionu Friuli Venecija Đulija: ronilački specijalisti, rečni spasioci koji pristižu iz svih komandi u regionu, operateri dronova, topografi, speleo timovi i helikopter iz odeljenja letenja Venecije.

Bujica je odnela Patrisiju Kormos (20), Bjanku Doros (23) i njenog verenika Kristijana Kasijana Molnara (25).

Oni su se navodno slikali pored reke Nadiža, kada je nivo vode odjednom počeo da raste. Kada im je voda došla do članaka i kolena, oni su se zagrlili i čekali pomoć, nadajući se da će se tako izboriti sa jačinom reke. Nažalost, spasioci nisu uspeli da ih izvuku, a mladi su nestali u bujici. Snimak njihovog poslednjeg zagrljaja obišao je region.

Patrisijina torba je pronađena u reci, a unutra je bio njen telefon. Spasioci sada tragaju u tom području.

Na lice mesta stigli su i njihovi roditelji i rođaci

Italijanski mediji pišu da je sa prestankom kiše, nivo vode opao i ponovo je izronilo veoma široko korito na kome su se mladi našli kada ih je bujica odnela.

"Nažalost, prošlo je još jedno veče bez dobrih vesti. Sutra ćemo nastaviti sa istom energijom kao i danas", napisao je sinoć na Fejsbuku gradonačelnik Mišel De Sabata.

Na području na kojem su mladi nestali postoji apsolutna zabrana kupanja jer postoji opasnost od utapanja. Znakovi su postavljeni širom oblasti.

Glavni rizici vezani su upravo za iznenadne poplave reke i za činjenicu da, neposredno posle mosta, vodotok prelazi u klisure u kojima brzina struje naglo raste.